logotxt

A+ A A-

Hvor god er du til å putte? SS1

Hvor god er du til å putte? Hvor der din SikkerhetsSone 1 (SS1)?

Kan du dokumentere hvor god du er? Med hvor stor sannsynlighet setter du en 3 fot?

Det er viktig at du vet dette. Forskjellen på å være sikker og å være usikker er ofte et ekstra slag. Så dersom du altså er sikker, vil du kunne «senke skuldrene» og mest sannsynlig få et bedre resultat enn om du hadde vært usikker.

Vi må altså bli sikker på hvor god vi er. Her er en kjempefin øvelse til deg.

Vi starter enkelt. Mål opp 2 fot fra hullet. Sett ned en peg der og senk så en serie med baller. Desto flere baller du har i din serie desto bedre, men min anbefaling er i hvert fall 6 baller som du kan gjøre i serie på 2x3 (det er ofte ikke plass til mer enn 3 baller i koppen før det kan virke inn på neste som skal i).

Hver eneste put skal gjøres som om du aldri hadde gjort den før. Altså skal du gjøre hele preshot rutinen din til hver put.

Når du har senket 6 baller etter hverandre, øker du lengden din. Dersom du synes det er for mye å ta en hel fot i økning, kan du gjerne ta ½ av gangen. Dersom du nå feiler med 1 av de 6 ballene, så stans umiddelbart og gå tilbake til forrige lengde. (her i eksemplet er det 2 fot). Du må så gjøre alle 6 fra denne lengden før du kan øke til nytt startsted.

Du vil snart forstå at du kommer til en grense et sted fra hullet som kanskje er 3, 4 eller kanskje 5 fot. Her går du opp og ned i lengde som en yoyo. Det er helt naturlig. Dette er altså den grensen du mestrer omtrent 100%. For å bekrefte din sikkerhetssone, tester du den ut fra andre vinkler inn mot hullet også.

Når du er ferdig, er dette hvor god du er akkurat i dag. Skriv ditt resultat ned i «Treningsloggen» din

Ved neste treningsøkt på puttinggreen, starter du på den lengden du avsluttet sist. Feiler du, rykker du ett hakk nærmere hullet og forsøker der.

Etter bare noen ganger vil du med stor sikkerhet finne din «grense» hvor du senker ALT. Dette er din SikkerhetsSone 1 (SS1). Dette skal vi bruke senere. 

Last modified ontorsdag, 27 juni 2013 19:40

Additional Info

  • FB comments:
More in this category: « Putting Game Lange putter (SS2) »
Back to top