A+ A A-

Hvordan klare backspinn Featured

Her på "Protips" tar vi også opp spørsmål jeg får inn på e-post. Her et spørsmål fra Gunnar i Spania som lurer på hva som skal til for å få til backspinn eller i det minste stopp på ballen.

Mange faktorer spiller inn og her er de viktigste
1.) Underlaget. Det må være kort gress og altså en god fairway. Det bør ikke være altfor hardt underlag. Det kan bli vanskelig. (se pkt 6 d)

2.) Skal du f.eks skape backspinn fra bunker, må du huske å treffe ballen FØR sand.

3.) Ballen må være ren og med mykt skall ytterst. Dette betyr en ball med minst 3 lag. Dette gjør at den "synker" ned i rillene i kølla som igjen gir grep og spinn på ballen. Dette er normalt sett også noe dyrere baller.

4.) Rillene (grooves) i kølla må selvsagt være rene og skarpe. Uten ren kølle spiller det ingen rolle hvem som holder i kølla eller hvor god sving man har.

5.) Du oppnår bedre backspinn om du spiller i motvind og dersom green er myk. Har det nylig regnet er den bløt og ballen stopper raskere. (p.s. det blir også lettere merker som vi selvsagt reparerer)

6.) En god setup er:
a.) ballen i midten eller litt mot bakre ben er mest brukt
b.) tyngse litt mer på framre ben
c.) åpen stands
d.) åpen kølle (Det er altså køllas bounce som lar den skli under ballen og ikke grave seg ned i bakken. Dermed er det farlig å bruke kølle med mye bounce)
e.) et grep med et noe mindre press. På engelsk heter dette "dead hands". Tenk deg en skikkelig blautfisk som håndhilser på deg. Æhsj.., men riktig trykk om man skal spille et pitch slag med backspinn

7.) La underkroppen og overkroppen svinge synkronisert. Du har nå en brattere sving (fordi tyngden er på framre fot). Dette betyr at du ikke behøver å bruke så mye håndledd, 75-90 grader knekk på håndleddet på toppen av baksvingen er mer enn nok. Ikke tenk på release, men heller det å ha henda foran ballen ved treffet. Dette beholder en åpen kølle som gir mer spinn.

Det er noe mer komplisert å både kjøre åpen stands og åpen kølle, så til du har praktisert det, foreslår jeg at du spiller med kølle og stands 90 grader mot målet. Da holder du føttene litt åpne i begge ender, 15 grader Charlie Chaplin. Dette gjør det lettere for kroppen å rotere.

 

Har du noe du vil spørre PROen om så sender du en e-post til mer Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Last modified onmandag, 15 juli 2013 20:13

Additional Info

  • FB comments:

Related items

More in this category: « Væskebalansen er viktig
Back to top