logotxt

A+ A A-

Lange putter (SS2)

Tidligere har du lest om SikkerhetsSone 1 (SS1). Det er den avstanden fram til koppen som du er praktisk talt 100% sikker på. Vi skal nå finne den neste avstanden. Den avstanden hvor du maksimalt bruker 2 slag før den ligger i koppen.

SS2 kan selvsagt også være fra en posisjon utenfor green, men det skal vi ta opp i en annen artikkel. Vi konsentrerer oss her kun om det som foregår på greenen.

SS1 regnes i fot, mens i SS2 bruker vi meter (eller skritt for å gjøre det enkelt).

Start med å markere din SS1 som du kanskje har på 3 fot. Sett ned en peg omtrent 90 grader ut til siden, sett fra din spilleretning inn mot hullet. Fra hullet skritter du nå 4 skritt. Det skulle bli ca 4 meter. Sett ned en peg der og start øvelsen. Bruk en serie som sist med minst 6 baller. Øvelsen gjør du som følger:

Forsøk med hele din kløkt å senke putten, men vær helt klar på at det er lite sannsynlig at du klarer det hver gang. Faktisk er det helt sikkert at du IKKE senker hele serien din. Ellers hadde dette jo vært din SS1. Og nå er vi langt utenfor den sonen. Alle baller som nå er innenfor din SS1, altså sirkelen der peggen din står, er godkjent og du behøver ikke gjøre noe mer med den. Baller som er utenfor din SS1, enten for kort, for langt eller utenfor til en av sidene, skal du nå med en gang gå opp til og forsøke å senke. Klarer du det, er den godkjent selv om den var utenfor din SS1. Du kan nå gå tilbake og ta neste ball i serien. Dersom du får alle godkjent, øker du med 1 meter og starter på nytt.

Dersom du derimot feiler med en put som du får en «ekstrasjanse» på, er det bare å lage et nytt mål å starte fra, men nå en meter kortere.

Som du ser er denne øvelsen helt identisk med SS1, men her får du altså en «ekstrasjanse» dersom du er utenfor din SS1.

Når du er ferdig med dagens øvelse på SS2, noterer du dette ned i Treningsloggen.

Last modified onmandag, 01 juli 2013 20:52

Additional Info

  • FB comments:
Back to top