logotxt

A+ A A-

TEMPO – En nøkkelfaktor i svingen

Alle Tour-spillere har omtrent eksakt samme forholdstall mellom baksving og nedsving. I det vi kaller Powergame, altså køller fra 9 jern og mer, ligger dette veldig nær 3:1

Det er like viktig å kunne utnytte de faktorer som bygger opp denne svingen som selve tempoet. Det har jeg beskrevet i artikkelen Powergame (http://www.jasol.eu/golfteori/power-game/item/196-powergame )

Her vil jeg lære deg en enkel metode som gjør at du ved å telle til 6 lærer deg 3:1 tempo helt uten hjelpemidler.

Det spiller nesten ingen rolle hvilket tempo du selv bruker, bare forholdstallet mellom oppsving og nedsving følger denne regelen. Svingen på Tour-spillere varierer mellom 0,8  til 1,2 sek. Det er stor forskjell!

Det viktige er at du teller i et jevnt tempo. Tell til 6 med trykk på tallet 1 og 4.

Still opp på vanlig måte, med kølla nokså nær ballen. Tell høyt; «EN, to, tre, FIR, fem, seks»

Etter 6 begynner du på nytt uten å komme ut av rytmen igjen. Slik gjør du et par ganger.

Den tredje gangen du kommer inn på EN, løfter du kølla ørlite og slår den i bakken, rett ved ballen der du adresserte. Straks du har touchet bakken begynner du baksvingen mens du fortsetter å telle.

På tallet 3 er du på toppen og armene begynner straks å falle. Hoftene starter og du er på vei ned og du treffer ballen på nøyaktig 4 «FIR».

Tallene 5 og 6 bruker du for å fylle ut rytmen og nå som du har slått til ballen på 4, bruker du 5 og 6 til å stå og nyte ballens flukt og kjenne på balansen.

Husk også at alle nærspillslag, jeg sier alt mindre enn 9 jern, har et helt annet tempo. Her snakker vi om 2:1. Altså et likt forholdstall mellom oppsving og nedsving. Alt er jo forskjellig i nærspill.

  • ·         Grepet er forskjellig
  • ·         Tempoet er forskjellig
  • ·         Svingteknikken er forskjellig

Det er en annen artikkel.

Det vil senere komme en video av tempoet i både powergame og shortgame.

Last modified ontirsdag, 14 januar 2014 05:29

Additional Info

  • FB comments:
More in this category: « Powergame
Back to top