logotxt

A+ A A-

Powergame

Power game er svingen vi bruker med alle køller ned til 9 jern. Her vil jeg først forklarer hvor og hvordan man oppnår kraft og dermed lengde på slagene.

 

Som navnet sier handler det om kraft. Vi skal utnytte all spenst i kroppen i en relativt hurtig og eksplosiv bevegelse.
Selve svingen starter med at armer, hofte og overkropp, starter baksvingen i en bevegelse. På engelsk kalles dette one-piece takeaway. Når hoftene har nådd omtrent 45 grader stopper de og overkroppen fortsetter rotasjonen. Dette gir et torsjonsmoment. Vi forstår ganske raskt at forholdet hofte/rygg nå har ladet en ganske stor kraft. 
Nedsvingens starter med at hoften igjen roteres, men nå mot målet. Skuldre og rygg holder igjen og vi beholder spenningen gjennom hele nedsvingen. Når hoftene er nesten skrudd helt mot målet, følger overkroppen. Dette fenomenet utløser kraften i svingen. Rotasjonen skaper en enorm sentrifugalkraft ut til hendene og køllen, som "henger etter".1wback

Beskrivelsen her er bare for å forklare hvor kraften ligger i Power Game.

Kraften overføres, eller rettere sagt utnyttes i 3 etterfølgende sekvenser. Illustrasjonen viser hvordan vi oppnår denne kraften ved å la de forskjellige kraftskaperne overlappe hverandre.

Last modified ontirsdag, 02 juli 2013 20:37

Additional Info

  • FB comments:
Back to top