Logo
Print this page

Champagne for your brain Featured

Champagne for your brain

Har du noen gang blitt virkelig sint ute på golfbanen? Har du slått kølla i bakken etter et slag, nesten som en veiarbeider som skal renske opp en grøft? Har du nesten vært på nippet til å kaste kølla etter den 3 ballen som ikke kom over vannet? 

tiger angry

Da er du som mange andre amatører. Forstår liksom ikke hvorfor det går galt på neste slag også. Joda, det er adrenalinet som har tatt styringen. Du har pumpet ekstra oksygen til hjernen, brust opp hjerterytmen og gitt beskjed til binyrene om å produsere mer av det stoffet som hjelper musklene dine til å ta i mer enn du selv har kontroll over. Ja, du leste riktig. Du har nettopp mistet kontrollen over musklene. Er dette en situasjon du tror er smart for en som spiller golf. Altså, det å miste kontrollen over flere muskelgrupper. Neppe. Tenk derfor over hva du gjør neste gang du ikke får til det du hadde tenkt. Hvordan vil du reagere. Hvordan er det lurt å reagere.

Så til det helt motsatte. Jeg vil nå gi meg selv litt lovlig dop. Kroppen er nettopp slik konstruert at om du gir beskjed om det, så produserer du selv litt «morfin». Endorfiner heter det på fagspråket. Se på bildet her av Tiger Woods. Yesss

Setter en kjempeput og bukspyttkjertelen får beskjed om å produsere endorfin. Den samme lykkerusen som når du forelsker deg, har sex eller som et smertestimulerende middel. Helt uten resept. En slik lykkepille varer lenge og i motsetning til adrenalinet, hjelper det dag på neste slag og mange slag deretter.
Så du har en enkel jobb neste runde. La vær og bli sint på deg selv og ta vare på og ros deg selv ved de gode slagene.

Last modified onTuesday, 13 August 2013 18:32

Additional Info

  • FB comments:
Design from JaSol PC-hjelp