logotxt

A+ A A-

Mental Game

Når du står overfor en litt vrien put, utenfor din sikkerhetssone, kommer det sigende. Tvilen og alle tankene om hva du engang lærte. Hvordan var det nå igjen ....

1.) du kan "overanalysere" deg. Ikke tenk teknikk når du skal utføre putten. Du skal bare FØLE at det du gjør er riktig.

Det er gjort et utall vitenskaplige studier som nettopp viser at dersom du begynner å tenke og tvile på det du gjør, går det galt.

2.)Ha fokus på det positive for å programmere deg selv.

Gjør så godt du kan og ikke forvent mer. Går ballen ikke i, skal du ikke være misfornøyd. DU har gjort det beste du kan. Husk at alt du sier til deg selv, går inn og vil prege deg. Det er det som er programmering. Derfor sier jeg at du skal finne de positive tingene og si dem til deg selv. "Ah... en kjempedrive som traff fairway"., "Helt topp innspill, jeg traff greenen som jeg hadde som mål."
Ikke bare skal du rose deg selv ETTER slaget men du skal også tenke på de tanker du kanskje sender til deg selv når du står overfor en utfording.
"Arg... jeg hater bunkerslag og nå ligger jeg vanskelig til." (med andre ord har du allerede sagt at du ikke kommer til å få det til fordi du ikke liker det og du tror faktisk ikke at du kommer til å klare det)
Si heller; "Ah.. dette ser spennende ut og jeg vil virkelig ha den nær flagget. Jeg kommer til å klare det."
Du ser for deg hvordan ballen løfter seg ut sammen med en sky av sand og som i sakte film triller mot flagget.

3.) Unngå "Komfort-sone"
Dette er den tilstand du som spiller setter deg i for å ha det enkelt. Du spiller definitivt safe, faktisk veldig safe.
Dette gir deg sjelden lav score og aldri virkelig lav score.
Det blir en sovepute og det blir du ikke rik på.
Du skal ha en blanding av dristighet og nøyaktighet. Med dette mener jeg at du selvsagt skal forberede deg til runden på alle plan. Alt fra å gjennomgå alle hullene til det å kle deg riktig for været, ha sørget for rikelig med næring både vått og tørt.
Varmet opp før tee 1 og sjekket utstyret. Du slurver ikke med "pre-shot rutinen din" og du kan slappe av når du ikke skal konsentrere deg. Det skal ikke være noen ting som "vipper deg av pinnen". Da har du muligheten til å gjøre din livs runde.

Lykke til med mental trening.

Last modified onmandag, 01 juli 2013 21:00

Additional Info

  • FB comments:
More in this category: Programmerer du deg selv feil? »
Back to top