A+ A A-

Bryt 90 på 4 uker

En gjennomførbar plan om å bryte 90 slags grensen på 4 uker

 

Når jeg har tatt utgangspunkt i en «90» golfer er det omtrent 70% av alle golfere ligger. Se egen artikkel om hvordan handicap fordeler seg.

I denne artikkelen vil jeg presentere et treningsopplegg som faktisk ikke er så vanskelig å følge. Les igjennom, gjør en plan om hva du vil gjøre når etter at du har brutt de enkelte ting ned til overkommelige treningsøkter. Husk at om du tar flere treninger, blir det mindre på hver gang!

Først vil jeg at du ser på de momentene nedenfor. Dette skal være ditt nye tankesett og det skal også bli en del av dine mål under treningen som vi kommer til litt senere. Disse 14 viktige «leveregler» som fra nå av blir din rettesnor, vil alene hjelpe deg til å senke score, men jeg vil selvsagt også gi deg en praktisk treningsplan.

1.)    Course Management handler om å se seg selv i speilet og være litt realistisk på hva du vil forvente. Alt for mange forsøker å spille banens par. Du er ikke der i dag! Legg til ett slag på alle hull og gå ut fra det som DITT par

2.)    Sett den første putten innenfor 3 fot fra hullet om du putter fra green.

3.)    Er du utenfor green og chipper inn skal du legge ballen innenfor 6 fot.

4.)    Du skal alltid komme deg på green fra en avstand på 30 meter. Det bety ikke at du skal gå for flagget om det står «farlig» til, men kanskje gå for en litt mer sikker posisjon.

5.)    Husk regelen: «Kan du putte, så putter du. Kan du IKKE putte, så chipper du. Kan du verken putte eller chippe, så pitcher du. Dette er også «vanskelighetsgraderingen» på disse slagene.

6.)    Kjenn dine lengder. Dersom du ikke har fått målt opp hva du gjør med de forskjellige køllene, så få gjort det så snart som mulig. Det er 2 ting en golfer må vite; «Hvor langt er det til dit jeg vil og hva bruker jeg for å komme dit»

7.)    Spill med minimal risiko. Legg deg heller opp enn å utfordre mulighetene for katastrofer.

8.)    Er du først i problemer, ta straffen først som sist. Kom deg raskest ut i spill og glem de slag som er gjort. Du kan faktisk ikke gjøre noe med det.

9.)    Kom deg ut av bunker på ett slag.

10.)Ikke bruk køller du ikke er komfortable med. Ikke dermed sagt at du skal bruke «7-jern» til absolutt alt, men forsøk heller ikke å ta noe du tviler på.

11.)Når du går for green, så sikt på den største delen. Derfra er det lettere å gjøre god score enn å sikte på flagget som står i hjørnet, rett ved en stor stygg bunker og vann rett bak green.

12.)For å spille jevnt over tid er det bedre å gå ned på kraft i hvert slag. Jeg pleier å si at om du holder deg til 75% av din maksimale kraft, vil du garantert holde lenger og du vil ha flere slag i fairway og dit du ønsker.

13.)Vær nøye med grep og setup. De 4 grunnpilarer kommer ingen utenom; Grep, Stance, Ballplassering og Linje (siktelinjen)

14.)Ikke være redd for å få fikset de mest alvorlige feilslag hos en PRO. Slice, duffing, topping er så irriterende og kan kureres ganske enkelt.

Ok.. så kommer selve det harde arbeidet. Neida, det er faktisk ganske overkommelig. Som sagt vil jeg anbefale at du lager deg en plan på hva og når du vil trene hva.

La oss si at du legger opp til å trene 4 dager i uken. Når det så står f.eks at du skal sette 100 4 fot putt på en uke, er det jo bare 25 stykker hver gang du trener. Det tar faktisk ikke mange minuttene. Hvordan du legger opp dine treninger er ikke avgjørende, men at du gjør dem. Det jeg lover deg at du vil klare målet etter 4 uker. Bruk «Treningslogg-boken» din og være nøye med å føre resultatene. Tips; Tren sammen med noen og det blir enda mer spennende.

Øvelser til hvordan å nå målet med å bryte 90 slag på 4 uker.

 

Putting:    100 stk 4 fot putt senkes i løpet av 1 uke

                 200 stk 20 for putt innenfor 3 fot i løpet av 1 uke

Chipping:  100 stk 12 meter chip innenfor 6 fot i løpet av 1 uke

Pitching:   100 stk 30 meter pitch til green i løpet av 1 uke. (har du ikke en green å måle mot kan du tenke deg en fiktiv green på driving rangen eller nærspillområdet)

Bunker:   50 baller ut av greenbunker på første forsøk i løpet av 1 uke

Jern og hybrider:   En halv bøtte (10 baller), per uke for å måle avstand.

Alle køller: En halv bøtte (10 baller) per uke for å terpe inn grep og stance (preshot rutine)

Feilslag: Få gjennomført en svinganalyse med din PRO for å få vekk problemene. La din PRO gi deg «hjemmeøvelser» som kurerer mange av dine feil.

Dersom du vil prøve denne treningen, vil jeg bistå deg med oppfølging og råd underveis.

Last modified ontorsdag, 11 juli 2013 20:36

Additional Info

  • FB comments:
Back to top